Viete, na ktorej terase sedával aj uhorský kráľ? Naše tipy na otvorené terasy
Gastronómia | Jakub | 26 apríl 2021Posedenie na terase je možné za týchto podmienok:
• Potrebujete negatívny test, ktorý nie je starší ako 7 dní.
• Pri vstupe je potrebné mať na tvári rúško (resp. prekrytie dýchacích ciest). Rúško či respirátor si však môžete zložiť, a to len na čas nevyhnutný na konzumáciu.
• Od štvrtka 29. apríla sa zákaz vychádzania posúva o hodinu, bude platiť až po 21.00 h. Posedenie na terase si tak vychutnáte o čosi dlhšie :)
• Na terase je možné konzumovať posediačky jedlá aj nápoje.
• Pri stole už nemusia sedieť len osoby zo spoločnej domácnosti.
• Stoly musia medzi sebou dodržiavať odstup najmenej 2 metre (tu neplatí podmienka 1 osoba na 15 m2 ako v obchodoch).
• Jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál. Samoobslužný výdaj (ako napríklad naloženie šalátu či pečiva) nie je povolený.
• Obsluha vám k jedlu prinesie príbor. Podľa súčasnej vyhlášky totiž nesmie byť voľne položený na stoloch.
• Po každom zákazníkovi je nutné vydezinfikovať jedálny lístok, stoly a dotykové plochy ako sú napríklad úchopové časti stoličiek. Máte tak istotu, že si sadáte k čistému stolu.
• Hygienické zariadenia prevádzky musia mať tekuté mydlo a papierové utierky. Je treba ich tiež každú hodinu dezinfikovať.
Teraz už viete všetko podstatné, ako si v týchto dňoch bezpečne vychutnať pohodu na terase. Máme pre vás niekoľko tipov, s ktorými si urobíte radosť:
Bratislava
Au Café na Tyršovom nábreží
obrázok: Leberfinger Facebook
Reštaurácia Leberfinger na nábreží Dunaja
![](https://img.cwcdn.sk/AMlnMALCQB9f7wS_mG4dsX5KIY4=/filters:quality(60)/uploads%2Fzlavadna.sk%2Fblog%2Fimages%2F2021%2F0426%2F6086c2a89d9af.jpeg)
Reštaurácia Maximilián v Starom meste
Obrázok: Facebook MAXIMILIAN-reštaurácia
Hoci sa momentálne za hranice cestovať nedá, vďaka 5-chodovému menu z našej ponuky sa prenesiete do slnečného Talianska. A to priamo na terase reštaurácie Maximilián na Obchodnej ulici. Kuchyňu má pod palcom šéfkuchár zo Sicílie a k vynikajúcemu jedlu by ste mali určite skúsiť aj niektoré z talianskych vín. Menu začnete lahodnou paradajkovou polievkou, nasleduje bruschetta al verde, bravčová panenka v slaninke na grile s balzamikovou redukciou a na záver si vychutnáte sladký dezert z dennej ponuky. Buon appetito! :)
5-chodové menu z reštaurácie Maximilián
Košice
Staničný Pivovar s výhľadom
Obrázok: Staničný Pivovar Instagram
Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:
Ďalšie články z kategórie Gastronómia:
Najnovšie
- Veľká noc 2025: 7 TOP tipov, ako a kde zažiť Veľkú noc inak
- Jarné prázdniny 2025: Kedy sú, tipy na výlety aj rodinné pobyty
- Vianočné trhy 2024: Toto je našich 8 európskych favoritov!
- Praha pre pokročilých - Preskúmajte jej skryté poklady
- Turistika pre všetkých: Via Ferraty aj túry so sprievodcom